torsdag, mars 12, 2009

8 billiga vinteraktiviteter du och din älskling kan göra

Sitter hemma och har en elak förkylning som satt sig i halsen. Har dumpat halstabletterna. Gått över till whiskey.

Medan jag väntar på att den ska verka har jag funderat på vad man kan hitta på så här i snöovädrens tid. Om man är två. Och inte har en massa pengar i madrassen.



  1. Ta ett bra kort på er tillsammans
    Har ni något kort på er två som ni båda är nöjda med? Fixa till er, ställ in timern på kameran och kryp upp i soffan och ta ett mysigt kort på er som ni kan framkalla/skriva ut och rama in. Eller ge till mormor. Eller busschauffören.

  2. Pussel (!)
    Ja, jag vet, det här låter aaap-tråkigt för vissa. Men att lägga pussel kan vara rätt avslappnande och om man hjälps åt kan det bli rätt kul. Blir det alldeles för tråkigt kan man ju alltid starta ett pusselkrig. Bör i så fall avslutas med hångel på golvet. :)

  3. Laga mat tillsammans
    Hitta något recept som verkar spännande, till exempel det här eller det här, och gå och handla de ingredienser ni behöver + en surprise-ingredient som ni kommer överens om. Nått ni aldrig provat förut! Hjälps sedan åt med både matlagningen och disken. Drick något gott till. (Till maten, inte till disken)

  4. Promenera och prata
    Nu är det ju fortfarande vinter så bylsa på er ordentligt. Bestäm ett mål och ta gärna med er en flaska vatten. Diskutera världsproblemen. Eller er.

  5. Ät frukost tillsammans
    Gör ni inte redan det så börja nu. Gör det till något mysigt, tänd något ljus och sitt i morgonrock och tofflor. Färskpressa apelsinjuice. Diskutera nattens drömmar. Skratta åt varandras morgonfrisyrer.

  6. Laga någonting trasigt tillsammans
    Säkert har ni något som är trasigt någonstans. Något som skulle kunna lagas men ingen av er har orkat ta sig tid. Guess what? Göra det tillsammans = kanonbra teambuilding! (Har ni inget trasigt kan ni skruva isär en IKEA-möbel och sätta ihop tillsammans. Se bara till att kasta bort en av skruvarna för den få äkta känslan.)


  7. Ta ett bubbelbad med glass
    Bubbelbad och champagne i all ära men det här är en nyupptäckt favvis som jag och luv provade för första gången bara någon månad sedan. Köp varsin burk med er absoluta favvisglass. Provat Ben & Jerrys? Häll upp ett varmt bubbelbad. Plumsa i och mumsa i er glassen. Plumsa och mumsa! Mmmm..

  8. Spela nätverk
    Har ni två datorer tillgängliga? Gillar ni båda dataspel? Kanon! Sök reda på något spel ni båda skulle kunna gilla och som kan spelas i närverk. Jag och luv kör retro-style med Diablo II, ni kanske också har något ni vet at ni gillar. Sparka igång ett nätverk och ut och smiska fiender! Inget förstärker ett förhållande som ett bra Sorcerer-Paladinsamarbete. Men till er wow-nördar: allt är bra i lagom mängder. Har ni tittat på de andra punkterna här i listan? ;D

Namasté.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails