onsdag, juni 30, 2010

Resa: Hemkomna från Jordanien med en stor bildskörd(Klicka för större bild)

Vilken resa! Underbara Jordanien. En sådan storslagen natur tillsammans med ett sådant gästvänligt folk i ett säkert och välutvecklat land, som dessutom ligger mitt i Mellanöstern, är svår att toppa.

Vi älskade Jordanien! Och för att visa lite av den storslagna naturen börjar jag med lite bilder från öknen, Wadi Rum. Ovan syns vårt egna beduintält mitt ute i ingenstans där vi spenderade en kväll vid en lägereld och natten under stjärnorna.

Nämde jag att Wadi Rum är otroligt vackert? (Almost undeskwibable!) Här hade jag kunnat sitta i flera timmar och bara mediterat.

Morgonen därpå hade vi bokat in en liten flygtur med ungerska Kapten ZOLT! Kapten Zolt påminde mycket om Jan med sitt glada och energiska temprament och efter lite "crazy flying" var det ingen tvekan om att de även har äventyrslustan gemensamt.

They would really get along. :)

Zolt har förövrigt ett riktigt härligt jobb.
"Oh, I come to Wadi Rum about 2 to 3 times a week, do some flying in the morning and then drive back to my family in Aqaba and just lie by the pool the rest of the week."

Ifall någon ska till Jordanien är det varmt rekommenderat att prova weight shift. Jag fick kontakt med Zolt på Royal Aero Sports Club of Jordan.

När vi var över 1 km upp i luften slog Zolt av motorn och lät oss sakta och ljudlöst segla ner över öknen.

Fri som en fågel!

Åter på marken fanns det mycket annat att upptäcka.Här står jag i en av Lawrence av Arabiens hideoutgrottor. Mysigt!

En herde och hans getter flöt sakta förbi vårt tält på kvällen.

"Enh! Enh!"Tills sist kom vi till Petra, en av resans höjdpunkter. Efter en lång vandring genom "Siqen" ovan kom vi till sist till the Treasury, made famous by Indiana Jones. :)

Tittar man på människorna vid entrén får man en känsla av hur stort det faktiskt är.

Det jag inte visste, innan vi började planera vår resa, är att Petra är en hel stad varav större delen är uthuggen direkt i bergsväggarna. Så vi vandrade runt i två hela dagar och hade ändå inte tid att se allt av denna 2500 år gamla metropol.

*Ungefär här, mitt i Petra, la min älskade kamera av. Som tur var hade vi med oss två kompaktkameror som fick agera backup resten av resan.*

Petra föll i glömska under medeltiden men upptäcktes igen av västvärlden 1812 och hela stället som sevärdhet sköts nu av de beduiner som tidigare bodde där.

Sedan blev det sådant här! Vi bodde i Aqaba i en vecka för att dyka, dyka, dyka.

Och dök gjorde vi.En söt Tommy och en söt blåsfisk.


Resten av resan bestod bland annat av bobbande i Döda Havets 33% saltiga vatten. Vattnet är så salt att det nästan känns lite oljigt och trögflytande och vi flöt verkligen som stora korkar!


Så här cyklar man i Döda Havet. Eller trampar vatten om man hellre vill kalla det det.. :)

Flämtande i höga temperaturer har vi också hunnit med, även om detta inte var en av de varmaste dagarna...

Och vattnat hemlösa katter.

Och så träffat den här killen! En omsadlad ingenjör som nu tagit över sin fars företag.


Han hade en liten butik där han satt och tillverkade knivar och sålde dem. När vi nyfiket tittade in förvånade han oss först med sin utmärkta engelska och gav oss sedan en ordentlig rundvandrig och beskrev och visade alla moment i knivtillverkning. Sjukt intressant! Självklart kunde vi inte hålla oss utan inhandlade den här jordanska kniven till vår vapensamlig.

Det blev även en hel del ruintittande..

Och återigen mer naturnjutande. De här lila blommorna tyckte jag var rätt häftiga.

"Don't mess with me!"


Jag tror jag avslutar med en bild tagen över Döda havet, mot Israel. Ljuset som syns längst upp i bergen är Jerusalem och ovanför allt är Venus som lyser starkt.

Ma'asalama, mina små ökenskalbaggar!

10 kommentarer:

 1. Återigen fantastiska bilder från okända "Here-be-dragons-länder". Kan inte du sälja dina bilder till resekataloger, för det är verkligen kvalité på dina verk. :)

  SvaraRadera
 2. Tusan va härligt det såg ut, att bar sitta där ute i öknen och känna sig lite liten för ett tag i ett hav av sand =)Ååååå.....dyka....åååå vatten....me like a lot =) Å så en kisse, awww. Ja ni verka haft det underbart där borta.
  Kram =)

  SvaraRadera
 3. Håller fullständigt med Gotte!! Sälj bara sälj...! Vilka helt otroliga bilder. Jag vill oxå ha en sån där kamera. Mängdrabatt om man köper 2 st ???!!

  SvaraRadera
 4. Har länge varit sugen på Jordanien och dessa bilder får mig verkligen att vilja åka dit ännu mer. Nästa semester kommer helt klart att bokas dit. Hoppas på att vi börjar flyga dit med flygbolaget!

  Riktigt fina bilder :-)

  SvaraRadera
 5. wow sicka härliga bilder o fantisk blogg du har!:)var de varmt?

  SvaraRadera
 6. hehe jo de finns en del o ta av. Men kommer nyttigt gott fiberrikt bröd imorrn som inte innehar något socker. Blev gott, precis bakat klart:)

  Ja de va så lite. Man faller in i drömmarnas land o se på dina bilder..ser så..Ja jag finner inga ord:)

  SvaraRadera
 7. Gud vilka underbara bilder! Helt otroligt.

  SvaraRadera
 8. Hej! Vilka otroligt fantastiska bilder! Vi planerar resa till Jordanien, och med det landade jag in här.
  Jag har lånat ett par bilder och länkat till dig, men protestera genast om det inte är ok så tar jag bort dem direkt.

  Jättefin blogg för övrigt. Grymma bilder.

  Mvh, Lisa

  SvaraRadera
 9. +$3,624 PROFIT last week...

  Subscribe For 5 Star verified winning picks on NFL, NBA, MLB and NHL + Anti-Vegas Smart Money Signals!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails