måndag, juli 02, 2012

Kom igen, Uppsala! Gå och gör detta!


På med gympaskorna, ladda med en näve dextrosol och värm upp med ett lagom aggressivt stridsvrål och några galet intensiva jumping jacks! 

You've got a mission!

(This message will not self destruct in five seconds. However, this mission can only be done before the end of August, 2012 )

Inför detta uppdrag behöver du tre föremål:1. Något att gräva med.


2. Vatten.


3. En eller flera växter av valfri sort. 

Bege dig sedan till Fyristorg i Uppsala, här.Väl där är du redo att hitta på en lite annorlunda syssla, försköna omgivningarna och samtidigt stödja en jättekul idé i centrala Uppsala.

På torget har de som försök nämligen satt upp stora planteringslådor för allmänheten att plantera valfria växter i. Parkenheten kommer sedan och vattnar och sköter om alltihopa. Skitsmidigt!


Någon har planterat jordgubbar! Även lobelia, citronmeliss och basilika finns där, bland annat. Jag bestämde mig för att fylla på med lite blommor.


Ta blomman ur krukan.


Gräv en lagom stor grop, vilket betyder "aningen för djup".
Plantan får då en liten grop runt om sig så att vattnet rinner ner i rötterna och inte runt om. 


Plantera och vattna rikligt.


Häpp!
Det är fortfarande väldigt tomt i dessa stora planteringslådor. Trist! För inte är Uppsalaborna så tråkiga? Det måste ju vara så att de helt enkelt inte vet om dessa lådor!

Ut med er nu! Kommer ni ihåg det på stan, köp en blomma för ett par tior, gräv med händerna och fråga glassförsäljaren bredvid om ni kan låna lite vatten!

If your're there, then there are no excuses, people!

/Elina
The Legal Guerilla Gardener


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails