onsdag, mars 30, 2011

Massa bilder från karibienkryssningen


(Klicka för större bild)

Nu är vi hemkomna från karibien och självklart har jag flera välfyllda minneskort med bilder.


Först gjorde vi ett 7 timmars stopp i New York där Luv överraskade mig med en helikoptertur över Manhattan.

Första gången för mig i NY. Wow, vad häftigt det var!


Och på väg tillbaka till flygplatsen hann vi även med lite bilköande - Big Apple style! Men vi hann ändå fram innan vårt flyg till Puerto Rico gick. No probs!


Där skulle vi vara i tre nätter innan vår båt avgick från huvudstaden San Juan. Sedan var schemat St Barth, Antigua, en dag till havs, Grenada, Dominica och till sist St Kitts innan vi återvände till San Juan.


I Puerto Rico bodde vi i Fajardo och njöt av alla nya färger. Och jag av det polariserande filtret jag fått av Jocke. :)Sedan var det båtdags! Vår båt, den till höger, var en väldigt stor båt i mina ögon, men som bredvid denna vanliga kryssare mer liknar en roddbåt.


Men när det kommer till båtar har storleken inget med saken att göra och vi hade det riktigt bra.

(Klicka för större bild)

Första stopp var en av Sveriges föredetta kolonier, Saint Barthélemy, som numera är franskt. Huvudstaden, Gustavia, ligger vackert till och de röda hustaken ger samhället en väldigt pittoresk anda. På bilden syns vår båt en bit ut till havs, dold bakom en stor yacht i mitten av bilden.

Där gjorde de genomskinligt bleka nordborna sig bekanta med sand.


And the sun. Sweet lord, the sun!

(Klicka för större bild)
Väl tillbaka på båten hade vi en fantastisk utsikt över grannön, Saint Martin.Insidan av båten var på pricken - på pricken - inredd exakt som båten vi åkte i persiska viken. Till och med tavlorna i korridorerna var likadana! Vi kom överens om att det måste bero på att medelåldern på båten var mycket hög och åker man en andra gång med samma rederi ska man genast veta var baren ligger. Det är bra. Vi visste var baren låg. Flera gånger om.

Ojoj, sa jag det där högt?


Båten hette Silver Whisper, vilket stämde väl, den var faktiskt väldigt tyst. Men gunga gjorde den! Speciellt när man skulle sova. Det tog ett tag att vänja mig vid.


Varje morgon, runt 08:00, la vi till i en ny hamn, vid en ny ö. Här är den lilla lugna hamnen i Antigua.
Den var, precis som de flesta öar, lugn och fylld av väldigt färgglada hus. Väldigt karibiskt, tyckte vi!

(Klicka för större bild)

Ute till havs hade vi ofta de mest fantastiska utsikter och solnedgångar...


I Grenada och Dominica gjorde vi två dyk. First stop - Underwater Sculpture Park.

Turistbilder vid lokal sevärdhet!! Jag gör vårt hemsnickrade smile-tecken. :)En väldigt blyg blåsfisk, hihi!Sedan fick jag se sjöhästar! Tyvärr var jag vid det här laget så oliiidligt kissnödig att jag bara snabbtog den här bilden och skyndade sedan vidare - med djuuupa lugna andetag.

Nej, man kissar inte i en wetsuit. Blä! ;)

(Klicka för större bild)
Roseau, DominicaPå Dominica blev det även lite trekking till vattenfallet Middleham Falls. Det är Luv som har klättrat ner hela vägen.

(Klicka för större bild)
Sist, men verkligen inte sämst, kom vi till Basseterre, St. Kitts! Vilken underbar ö! Det blev nog favoriten av hela resan.


Där hade vi bokat en dejt med världens bästa guide, Wilma, som körde oss runt hela ön och berättade om dess historia och sa att vi var tvugna att köpa en kokosnöt och äta. Mums! :D

Vi hälsade även på i muséet/trädgården/plantaget Clay Villa som var helt galet charmigt - och även rent galet. Där bor en liten kvinna med obegripligt gröna fingrar. Jag tror hela hon var grön.


(Klicka för större bild)

En av de sista sakerna vi gjorde på vår resa var att få se Atlanten (till vänster) och Karibiska havet mötas.

Vilken häftig resa det har varit! Vilka underbara människor, för att inte tala om deras underbara dialekt! Och med oss hem har vi dessutom inte mindre än 5 flaskor sand till vår samling. Memories! Yay!

Bye now, my toots!

2 kommentarer:

  1. Shit va många vackra och fina bilder :D

    SvaraRadera
  2. Åååååå så fina bilder gumman. Ni verka haft det YBER mysigt juh, å inte va Kiwi med och delade glädjen. Men du....tant....älska dig ändå ;)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails