måndag, maj 25, 2009

Utflykt längs Gula Stigen i Uppsala

Gula Stigen är en vandringsled i Uppsala som sträcker sig från Studenternas IP i centrala delarna av staden till Skärholmen söder om Gottsunda. Den sträcker sig 10 km och går genom både ängar och skogar.

Jag och luv bestämde oss för att knata leden häromdagen och det ångrar vi verkligen inte! Landskapet var otroligt växlande och det var en lång rad av "Oooh":n och "Åååh":n.

Många bilder i det här inlägget. Håll ut!

Vi packade matsäck med pastasallad och kaffe.

Tommy bakade bröd på morgonen så vi fick oss en ordentlig frukost.

Sedan iväg på den välmarkerade leden.Ibland vad Gula Stigen verkligen en stig.Ibland var den flera stigar.Ibland vad den bred..Och ibland kändes den välgjord.Den var beströdd med sniglar..Och ponnisar!


Lummiga skogar.
Mysiga rastplatser.Gröna ängar.
En stycken pojkvän.
Skogens högsta träd behövde en kram.En stund efter lunchrasten var det dags för kafferast uppe på en klippa.
Med utsikt över ängarna.
Mot slutet började molnen spricka upp.Till sist var vi framme i slutet av leden. Eller i början, beroende på hur man ser på saken.Vi fortsatte ett par hundra meter till, ned till hamnen, och satte oss där för att dricka upp sista kaffet och njuta av solen och vattnet.
Vilken dag det var!

Namasté.

7 kommentarer:

 1. Oh my sweet things, älska bilderna du tar. Dom ä så sommrigt härliga och jag blir så sugen på ta min kamera å gå å krama ett träd eller gräsfrö....fyyyy för dig, inte sätta konstiga ideer i Kiwi's huvud =) Men hjälp mig med en sak, jag vill också kunna göra en sån där pasta sallad, men hur gör du pastan. Koka du den bara i vatten och sedan häll av eller ha du olja eller någe i...hjälp mig för min smaka arsel när jag gör den =/
  Hällsa din stycke pojkvän också =)

  Kram Kiwi =)

  SvaraRadera
 2. Kiwi --> Ja, men ut å ta kort! Ta siktet rakt ut i skogen, någonstans dit du aldrig varit och ta med dig kameran. :D
  Jag kokar den bara i vatten, har alltid i extra mycket salt. Det är ju ingenting, i anvisningarna på pastaförpackningen. Efter jag har hällt av och spolat kallvatten över dom häller jag över lite olja så att de inte klibbar ihop. Supersomrigt med kall pastasallad ute i det fria! :D

  SvaraRadera
 3. Ha men gött, jag ska testa och se om de funka denna gång. Kan tänka mig att jag gjort någe icke så bra tidigare för de ha alltid blivit kladdigt och inte alls gott. Men du ha i sallad, skinka, mini majs av vad jag kan se....borde bli mumma....fundera lite på rödlök jag som älska rödlök =)

  SvaraRadera
 4. Det är vita bönor och ananasbitar i, också. :) Good luck!

  SvaraRadera
 5. Du gör så vackra inlägg.

  SvaraRadera
 6. Ohh, jag bara döör, sååå fint. Det var säkert en toppen-dag....

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails