söndag, maj 24, 2009

Tårtor med islandskaps-tema

Tårtor är ju som alla vet och tycker, fantastiskt roliga att göra! Att tävla tycker somliga också är fantastiskt roligt, så när jag och Jimmy firar vår födelsedag har vi alltid (läs. hela två år i rad) tårtätartävling.

Ifjol fick tårtorna formen av löpbanor med start, hinder och mål. I år var det vinterlandskap som skulle göras. Varför vet jag inte. Det bara blev så. Ibland blir bara saker så. Som vinterlandskap alltså. Vita och karga. Med vinden som sorgset ylar över det frusna.. erh.. vinterlandskapet.

Nä, vad är det här för dumheter? Moving swiftly along..

Det första man behöver för att få det där kalla och isiga intrycket är en blå, ätbar teddybjörn. Helst ätbar, men det där är inte så noga, serru.

Lägg den tillsammans med alla andra blåa, kanske ätbara, teddybjörnar.

Utsätt dem för hemskheter......tills det bara återstår ett blått, lätt fluffigt, troligen ätbart, pulver.Gör tårtorna, och tårtdekorationerna. Även här, gärna ätbara. Inkludera sälar, isbjörnar, igloos, eskimåer, vakar och drivsnö. När fantasin börjar tryta kan man slänga in lite spöken, glassar och sockerbitar.Jag änvände inte marsipan, utan gjorde en hemgjord version gjort av marsmallows och florsocker. Sött sött sött, men enligt somliga godare än marsipan.


Alla tävlingsdeltagare får varsin tårta på en bit kartong med folie. Cirka 30 x 9 x 4 cm tårta ska man smälla i sig innan alla andra för att vinna.Mållinjen symboliseras av en isande blå shot som skall svepas på slutet. Som tidigare är vanliga bestick förbjudna, istället delas andra tillhyggen ut till deltagarna. Ätpinnar, téklämma, potatisstamp och soppslev till exempel.Klara, färdiga, ÄT!!

Namasté.

3 kommentarer:

 1. Stackars björnar, men vad kul med tårttävling :D

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha en tårt tävligt...gilla verkligen eran insperation =)

  SvaraRadera
 3. Eva --> Ja, det är verkligen grejer, men tur att det bara är en gång om året. ;)

  Kiwi --> Tack, gumman! :D

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails