torsdag, januari 31, 2013

London kallar!


I helgen var vi iväg på en kort tripp till London - Theos andra resa utomlands. Flyget gick strålande den här gången, nu känns det som att vi har en gnutta flyga-med-barn-vana i alla fall.


Den lille däckade på hotellsängen så fort vi kom fram. Det är tröttsamt att resa även fast man har en mamma och pappa som gör allt kånkande! 


Efter att ha påbörjat vår Londonvistelse med en tuppis sprang vi glatt ut till Hyde Park och njöt av de gröna nyanserna.


 Det var främst bruna färger men vi fokuserade bara på de gröna så klart.


Vi stannade och tittade på svanarna innan vi gick tillbaks till hotellet genom Hyde Park och en sväng förbi Oxford Street.


Dagen efter blev det St Pauls Cathederal, men tyvärr är den stängd för besökare på söndagar så det blev bara ett par foton utanför.


Tommy överraskade mig sedan med en guidad stadsfotograferingsvandring! Jag tycker det är både lurigt och ärligt talat lite trist att ta stadsbilder men jag fick nu en helt egen guide (vi var de enda som dök upp) som gav tips och samtidigt berättade lite om Londons historia. Double win! Super fun! 


Jag började med mitt intresse av att fota dörrar och gångar - utrymmen som leder till andra utrymmen har alltid fascinerat mig - men breddade mig snart till att även finna intresse i reflektioner och abstrakta former.  Vi avslutade turen i vår guides favoritplats i hela London - en mossbevuxen kyrkoruin mitt i stan som nu fungerar som en liten oas med ett par parkbänkar, en liten damm och en nästan trollsk atmosfär. The Church of St Dunstan in the East.Dagen efter blev det en båttur på Themsen och London Eye. Lyckat!


Väl uppe blev det ett litet mellanmål - with a view.


Självklart stack vi ner into the Tube och åkte lite. London är verkligen inte barnvagnsanpassat och att ensam ta tunnelbanan med vagn skulle vara himla omständigt. Men är man två är det inga problem att bära vagnen upp och ner i alla trappor.  


Sista kvällen blåste det isbjörnar när vi var på väg hem till hotellet från våra äventyr. Vi sökte länge efter någonstans att stanna med barnvagnen och äta och ville helst hitta en riktig typisk engelsk pub. Vilken inte är så lätt att hitta i England nu för tiden då det stängs 12 pubar i veckan! Men till sist såg vi en riktig pub. Bag O' Nails lovade gott och höll måttet; trångt, mysigt, lokala haket med supergoda fish n' chips.


Sedan blev det flyget hem, som tur var blev platsen bredvid oss ledig så Theo sov gott i sin egen stol.


/E

1 kommentar:

  1. Tusan va härligt ni se ut att ha haft det =) Theo får börja se sig runt i världen, tro tusan han ä mer berest än jag ;) Älska fotot på kyrko ruinen, får en tillbaka blick på vad som en gång varit. Kramiz! =)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails