tisdag, mars 06, 2012

Syréner och rabarber och skor.


Ibland blir det helt enkelt så där bra; så där som man bara läser om.

Du har en plan.

I det kalla vårvädret är du ute och fönstershoppar efter ett par nya skor. Ett sådant där par som man kan ha till det mesta och som du förmodligen kommer använda varje dag. Ett sådant där par som kommer att nötas sönder med tiden och som du säkert kommer att försöka tvätta i tvättmaskinen ett par gånger innan du till sist kastar dem. 

Du har inte speciellt höga krav. De ska vara bekväma, prisvärda och inte se helt hemska ut. Bäst hade det varit ifall du kunde hitta ett par innan den där festen i helgen.

Helt i dina egna tankar kikar du tankspritt in i ytterligare en skobutiks skyltfönster. Det blåser kallt om öronen och du drar ner mössan. Du skulle handla mat också. Just ja.

Sedan händer det. Du står och pillar på mobiltelefonen i din jackficka och funderar på kvällens middag när den automatiska butiksdörren bredvid dig öppnas. Ut i kylan kliver en varelse, en människa som du inte kan beskriva på annat sätt än totalt fulländad! Du tappar hakan. Du glömmer middagen. Du glömmer skorna du var ute efter. Helt hänförd förföljer du denna främling runt i butikerna - på behörigt avstånd - tills du äntligen tar dig mod att starta en konversation över socklådan vid kassan på Åhléns. 

Främlingen ska också handla middag för kvällen. Har du kanske ett middagstips?

Ni gifter er och lever lyckliga resten av era dagar.Ungefär så var det när jag och Tommy hittade Lärkan! Att vi skulle hitta en villa var mer av en önskedröm, en som vi kunde ligga och fantisera om tillsammans på kvällarna. Men kändes det realistiskt? Nä, vi var ute efter skor. Bekväma skor, som inte såg helt hemska ut, som vi kunde flytta till och som kanske kunde bli vår lille plutts barndomshem.

Men vi hittade inga skor - vi hittade vårt livs kärlek istället!

Ta daa!

Lite så känns det, faktiskt. Kanske är det gravidhormonerna.

Strunt samma! Det kommer bli en fantastisk sommar!

Nu ska jag läsa på om golvslipning. Sånt måste man kunna.

Tjollahopp!

/Elajna-pajna-snart-ej-stadsbo-tjejen

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet :) Ser fram emot alla ny minnen hos er nya kärlek :)

    SvaraRadera
  2. Ååååå, den kärleken är helt underbar. När du verkligen vet att det är helt rätt och det finns inge men....
    Så glad för er att ni verkligen hittat ett underbart hus. Kan se mig dig sitta å rensa ogräs i rabatterna medans en todd kutar runt runt å allmänt har kul. Duper duper gött gumsan =)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails